Het oude winkelpand van Van de Vliert, Veestraat 49. Fotograaf onbekend.

Banketbakkerij Van de Vliert

De in 1884 in Boxtel geboren banketbakker Johannes Antonius van de Vliert, kwam in februari 1906 in Helmond om te gaan werken bij Jos Martin die een zaak in de Veestraat had. Ruim een jaar later, in mei 1907 ging Van de Vliert even terug naar Boxtel, maar in januari 1908 kwam hij terug en vestigde zich definitief in Helmond.

De eerste jaren was hij nog in dienst bij Martin, maar in april 1910 vestigde hij zich met een eigen zaak in de Veestraat op nummer 49. Hij trouwde in diezelfde maand met Helena Maria Petronella Breuer, die wel een geboren Helmondse was. Het echtpaar kreeg vijf kinderen. In 1926 werd het nieuwe pand bij de Veestraatbrug op de hoek van de Kanaaldijk gebouwd en werd de lunchroom van Van de Vliert gevestigd in dit pand op nummer 46.

Op de foto is het oude pand Veestraat 49 te zien. In de deuropening van de winkel staat rechts mevrouw Van de Vliert-Breuer en links mevrouw Slegers-Vriends. Daarvoor staan drie van de vijf kinderen Van de Vliert. Volgens mededeling achter op de foto zou die omstreeks 1925 genomen zijn. Het jongste kind Lambertus Johannes Leonardus is geboren in 1919. Wij denken daarom dat de foto van iets eerder dateert. Boven uit het raam hangt patissier L. Rikkers. Op het raam staat een van de bekende producten van banketbakker Van de Vliert, de “Helmondsche Helmpjes”. Op het bord in de etalage worden de specialismen vermeld: patissier, cuisinier en glacier. Ook in het oude pand was echter al een lunchroom gevestigd. Het uithangbord links aan het pand bewijst dit.

bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het interieur van de protestantse kerk van Helenaveen in 1875.
17 Jan nagelkerke
De inzegening van de school.
kasteel helmond3
images/hourglass.png

ZOEKEN...