Advertentie in de Helmondse Courant van 1957.

De gerenoveerde winkels van Stockx

Volgens een advertentie in De Helmondese Courant opende Sinterklaas op 21 november 1957 de gerenoveerde winkels in sportartikelen en lederwaren van Theo en Frans Stockx aan de Zuid Koninginnewal en de Weg op de Heuvel.

Het bedrijf bestond al veel langer. In 1914 begon Theo Stockx met een zaak in lederwaren, sportartikelen, een zadelmakerij en een voetbalfabriek. Er is nog een foto van de stand van Stockx op de beroemde tentoonstelling Klim-Op in 1938.

In 1945 werd de zaak overgenomen door de zonen Theo junior en Frans en gesplitst in een zaak die zich toelegde op de verkoop van modieuze kleding en sportkleding en een zaak die gespecialiseerd was in voetballen en schoeisel. In 1957 werden de winkels verbouwd.

Dat gebeurde ook nog eens in 1983 met een heropening op 11 januari 1984. In 1987 verhuisde de sportartikelenzaak naar de Steenweg. De foto is genomen in 1965 vanaf de Zuid Koninginnewal. Zichtbaar zijn het pand op de hoek met de Weg op den Heuvel en het middelste pand. Op dat middelste pand is het oude bord nog zichtbaar met daarop “Het Sporthuis”. Het is een stukje Helmond dat helemaal veranderd is. Hoog boven de plek waar vroeger voetballen gemaakt werden, is in 2007 nu de werkkamer van een voetbalminnende burgemeester in ‘t Cour.

De winkel aan de Zuid Koninginnewal in 1965. Fotograaf Th. van Mierlo.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Op de foto zien we burgemeester Moons in het lichte pak, uiterst rechts directeur Domensino, fotograaf onbekend.
NV Van Hardenbroek & Langenhuysen
De Veestraat omstreeks 1920
images/hourglass.png

ZOEKEN...