Jeroen Zweerts

Jeroen Zweerts, geboren 3 februari 1945 te Helmond, was lid van het Nederlands hockeyelftal dat deelnam aan de Olympische Spelen van München in 1972.

Jeroen Zweerts speelde als voorhoedespeler in de poulewedstrijden tegen India (1-1), Kenia (5-1), Nieuw-Zeeland (2-0), Groot-Brittannië (1-3) en Australië (3-2). De kruisfinale tegen West-Duitsland werd met 0-3 verloren. Ook de strijd om de 3e en 4e plaats tegen India ging verloren (1-2). Na een goed begin, ging het vervolgens mis. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd een discutabele strafcorner gegeven aan India, waaruit de winnende treffer werd gescoord. De tijd ontbrak om hier nog iets aan te doen en Nederland bereikte slechts de 4e plaats.

In 1973 nam Nederland revanche. Tijdens de wereldkampioenschappen in Amstelveen versloeg het Nederlands team India in de finale. De wedstrijd werd beslecht met strafballen.

Hij speelde lang bij SCHC (de 'Stichtse') in Bilthoven. Later speelde hij ook nog twee jaar in Duitsland, bij Frankfurt 1880. In 1974 won hij met die club in eigen huis de Europa Cup voor landskampioenen. Jeroen was daarmee de eerste Nederlander die ooit een Europa Cup heeft gewonnen.

Ten tijde van de Spelen was Jeroen student Economie. Later is hij als financieel adviseur in Amsterdam gaan werken.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De keldergewelven in het kasteel van Helmond
Luchtfoto van de Helmondse Markt en omgeving. Foto KLM
De Veestraat
images/hourglass.png

ZOEKEN...