vuilniswagen

Utiliteitswagens 1

Onder de categorie utiliteitswagens vallen o.a. brandweerwagens, vuilniswagens en stadsbussen. In deze bijdrage laten wij u een tweetal foto’s zien van vuilniswagens, in gebruik bij de gemeente Helmond.

 

/upload/verhalenbank_poost/2008-week29b.klein_1.jpg

 

 
Toen Helmond in 1905 besloot tot de aanschaf van vuilniswagens, nam men het modernste dat er op dat moment te krijgen was: een vuilniswagen met paardentractie. De wagens werden geleverd door rijtuigfabriek Mulder in Utrecht voor de prijs van 560 gulden. De wielen en het wagenstel waren rood, de afvalbak bruin. De paardenvuilniswagen zou vijftig jaar dienst doen. Daarnaast had de gemeentereiniging ook bakfietsen en handkarren tot zijn beschikking.

Toen de tweede foto gemaakt werd op het terrein van Publieke Werken aan de Torenstraat was het wagenpark van gemeentereiniging behoorlijk uitgebreid. De foto is niet gedateerd, maar vermoedelijk is de opname eind jaren 50 van de 20e eeuw gemaakt. Het gemotoriseerde materiaal staat keurig op een rijtje. Rechts staan vier vuilnisophaalwagens, met links daarvan een kolkzuiger. De mannen die voor op de foto poseren zijn van links naar rechts Toon Jacobs, Bert Snijders en Martien van der Steen. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Interieur Sint Gerardusschool.
Het Sint Janspatronaat aan de Tweede Haagstraat in Helmond. Fotograaf onbekend.
De aansluiting van Helenaveen op het elektriciteitsnet.
 Een dame van middelbare leeftijd steekt onder het wakend oog van de sluiswachter de sluisdeuren over.
images/hourglass.png

ZOEKEN...