De drieling Bollen.

Caspar, Balthazar en Melchior

Op 5 augustus 1917 trouwt de 24-jarige uit Mierlo afkomstige fabrieksarbeider Josephus Bollen met de uit Driel afkomstige 23-jarige Johanna Maria van Heck.

Dat gebeurt in Helmond. Ook hun kinderen worden in Helmond geboren. Toch woont de familie regelmatig enige tijd in Mierlo. Het echtpaar had al zes kinderen toen zich in 1929 een drieling aankondigde. De kranten stonden vol met berichten over de drieling die op Driekoningen 1930 geboren werd. Omdat dat een bijzondere dag was, kregen de baby’s behalve een Nederlandse doopnaam als tweede naam die van een van de drie koningen: Antonius Caspar, Adrianus Balthazar en Joseph Melchior. Het gezin bestond nu uit elf personen. Dat zouden er twaalf worden door de geboorte van nog een dochter in 1932.

De drieling Bollen op 6 mei 1937 t.g.v. hun eerste communie.
Fotograaf onbekend.

Toen de drieling een jaar werd, was het weer groot feest. De kinderen werden weer op de foto gezet en die werd gepubliceerd in de Katholieke Illustratie. Dat is de eerste foto. De tweede foto is gemaakt toen de drieling op 6 mei 1937 in de Maria Presentatiekerk in Aalst zijn eerste communie deed. Het lijkt alsof de drieling iets had met het getal 6; geboren op 6 januari en eerste communie op 6 mei. Toch klopt dat niet helemaal. Er werd een hele show opgevoerd rond die geboortedag, omdat dat voor de publiciteit leuk was. Een drieling, geboren op drie koningen. Een blik op de gegevens uit Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister leert dat de drieling niet op 6 januari 1930 is geboren, maar op 4 januari!


Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Kinderen in beeld (3)
Een inhoudelijke verdieping
Slagerij Smulders op het Binderseind.
De Mierloseweg tijdens de bevrijding van Helmond.
images/hourglass.png

ZOEKEN...