Kinderen in beeld I

Kinderen in beeld (1)

De foto’s die in de verhalenbank zijn opgenomen, zijn vaak van gebouwen en van stadsgezichten. Personen komen veel minder aan bod. En nog veel minder kinderen.

Toch hebben we best veel foto’s van personen en ook van kinderen. Vaak staan die laatste toevallig op de foto. Een fotograaf wil een opname maken van een straat en kinderen, die in de buurt aan het spelen zijn, snellen toe om ook op de foto te komen. Maar er zijn ook heel veel foto’s van poserende kinderen. Van een baby op een schapenvelletje, via kinderen die hun eerste communie doen tot hele schoolklassen.
Voor deze bijdrage zijn foto’s van poserende kinderen uitgezocht die sterk met elkaar contrasteren. Op beide foto’s uit Helmond staan moeder en kinderen achter hun huis. Maar in het ene geval gaat om de zoons van Piet en Anna de Wit, die in 1923 onder begeleiding van een kindermeisje naar de camera kijken. De twee honden, een met strik om het hoofd, mogen ook op de foto. Hun moeder zit links op het paard. Op de achtergrond is de opgang te zien naar de luxe villa "Pea Park".
Op de andere foto staan moeder en kind in 1939 achter "De Blinckert". De oude boerderij in de Heistraat is in die tijd verdeeld in verschillende woningen en die woningen missen alle luxe. De attributen bij dit huis zijn emmers, een kookketel en een wasbord. De namen van moeder en kind zijn niet bekend.

 

/upload/verhalenbank_poost/2008-week43b.klein_.jpg

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Nieuwbouw in de Wezelstraat
De MILO in Mierlo in 1965. Fotograaf: J.H.C. Hegeman.
Kabouter Goederaad en IJsbrand de Vries geven tips over brandstofbesparing
images/hourglass.png

ZOEKEN...