Binderseind

Binderseind

De foto op onderstaande prentbriefkaart is gemaakt door de Helmondse fotograaf Herman Waijers. Hij maakte daarmee een opname van zijn eigen huis, het tweede links naast het lage huisje.

 

Hermanus Adrianus Waijers werd in Helmond geboren op 25 november 1872. Hij werkte als draadtrekker en magazijnknecht. Rond 1900 trok hij in het pand op de foto en vestigde er een kapperszaak. Daarnaast werkte hij als fotograaf van vooral groepen en stadsgezichten. Hij maakte nauwelijks portretten. Dit had een praktische reden: hij had geen eigen atelier om er de opnames te maken. In 1919 ging hij samenwerken met zijn schoonzoon Petrus Johannes Harts. Het tweetal maakte foto’s tot ongeveer 1940. 

Het lage huisje aan de linkerkant was het winkeltje van Mie Kras, van oorsprong een oud wevershuisje. Deze huizen zijn afgebroken voor de fietsenwinkel van De Rooy-Seijkens. 

Het witte huisje met het puntdak is van bakker Van Wel. Daarnaast is het parochiehuis van de H. Hartparochie genaamd Antoniuspatronaat waarin later geruime tijd ’t Filmhuis zat voordat lijstenmaker De Haas zich in het pand vestigde. 

Aan de rechterkant van de straat staan van rechts naar links de panden van de R.K. Werkliedenvereniging, van vrachtrijder Dries Slits, van brouwer Bots en het café van Piet Berkers. De foto is genomen rond 1905. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Op de foto wachtende mensen onder toezicht van een agent en een militair voor het distributielokaal aan de gasfabriek op de Havenweg; fotograaf Gebroeders Janssen.
De MILO in Mierlo in 1965. Fotograaf: J.H.C. Hegeman.
De Welpen-Rimboedag 1950.
Veestraat/ Markt 1957
images/hourglass.png

ZOEKEN...