De ravage na het ongeluk

David & Goliath

Een hele grote en een heel kleine vrachtwagen zijn tegen elkaar gebotst. De grote vrachtwagen heeft er niets van geleden. Het kleine vrachtwagentje heeft het zwaarder te verduren gehad. Het is bij de botsing omgevallen en bijna alles wat er op stond ligt op de straat.

 

 

Hoewel er geen verslag van het ongeluk te vinden is -het is enkel bekend dat het in 1952 is geweest- valt aan dat wat op straat ligt af te leiden dat het een wagen van een drankhandel is geweest. Te onderscheiden zijn kratten Amstel bier en houten kisten met Hero-Perl limonade. Als we ons niet niet vergissen zijn er ook openstaande kartonnen wijndozen te zien. Net voor de achterwielen van de grote vrachtwagen ligt ook nog een krat. Het ongeluk is gebeurd op de hoek van de Heistraat en het Binderseind. Op nummer 30, rechts van de Heistraat, zat brood- en banketbakker Toon Nieuwenhuis. Links van de Heistraat is het pand van slager Verschuuren te zien. Dit laatste pand is inmiddels gesloopt. Aan het verkeersbord valt af te lezen dat de Heistraat vijftig jaar geleden nog de doorgaande straat was richting Bakel en Boxmeer.

 

Van de mensen die op de foto staan is alleen de naam van de man met lichte regenjas en donkere hoed bekend. Dat is Jef Donkers. Misschien herkent een van de jongeren op de foto zich nog wel. Bijvoorbeeld het kleine meisje links vooraan, dat zich afzijdig houdt van de drukte, maar er toch wel heel dicht bij staat. Of de blonde jongen achter de heer Donkers. Die jongen houdt zich niet afzijdig en staat bij de grote mensen alsof hij al mee mag praten.

Collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
poortgebouw
Warande. De Beukenberg.
Een ansichtkaart uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de hoek Markt-Veestraat in Helmond. Fotograaf J. Strijbosch, Sevenum.
Helmonds zangkoor
images/hourglass.png

ZOEKEN...