Weg op den Heuvel 11

De in 1843 in Oyen geboren Albertus Johannes Julianus Ramaer vestigt zich na zijn huwelijk met Elisabeth Vincent in 1872 als logement- en koffiehuishouder in de Groenstraat.

Later staat er dat het pand aan de Heuvel staat. Omdat er in die tijd nog geen vaste straatnamen en huisnummers zijn is moeilijk na te gaan of het echtpaar Ramaer vanaf 1872 op dezelfde plaats gewoond heeft, of dat het pas na het afbreken van de vier huisjes en de bouw van het grote pand op de Heuvel is komen wonen. Als in 1880 een nieuw bevolkingsregister wordt aangelegd, woont het echtpaar Ramaer in ieder geval al aan de Heuvel. Het pand is dan nog eigendom van Noten. Hij verkoopt het pas in 1883 aan het echtpaar Ramaer-Vincent.

Behalve een op jonge leeftijd overleden zoon hebben Albertus en Elisabeth een dochter. Albertus Ramaer overlijdt op 20 mei 1900. Zijn dochter wordt drie dagen daarna uitgeschreven uit het bevolkingsregister. Zij vertrekt naar Arnhem met de man waarmee zij kort daarvoor getrouwd is. Elisabeth Ramaer-Vincent gaat in 1909 terug naar haar geboorteplaats Brussel. Hoe het hotel in de jaren daarna geleid werd is niet duidelijk. Pas in 1916 wordt het hotel verkocht en wel aan Karel Hubertus van Erdewijk en zijn vrouw Adriana Maria van Ierland. Het echtpaar heeft geen kinderen. In 1925 overlijdt Adriana en in 1940 Karel. Het hotel wordt na het overlijden van Karel eigendom van twee nichten en een neef van zijn reeds lang overleden vrouw. Een van die drie, Cornelia Maria Christina die gehuwd is met Cornelis Schoofs, wordt door successie de enige eigenaar. Zij verkoopt het hotel in 1970 aan de gemeente Helmond. Deze laatste laat het hotel slopen in het kader van sanering van het stationskwartier.

Collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Charles Eyck
Jan Stevens
Trambrugweg
images/hourglass.png

ZOEKEN...