Silvesterschool

In 2003 bestond het gebouw van de Silvesterschool in Helmond 50 jaar. Een groep van leerkrachten, ouders en oud-leerlingen hebben een groots feest georganiseerd. Uiteraard was men op zoek naar foto’s uit het verleden van de school. In de collectie van het RHCe bleek slechts één foto van de Silvester terug te vinden. Gelukkig heeft de school zelf ook een behoorlijke collectie, maar ook die vertoont flinke hiaten.

Uw hulp wordt gevraagd bij die ene foto die wij zelf hebben. Het gaat om de sportgroep van de Silvester. Enkele namen zijn bekend. Deze jongens staan allemaal op de voorste rij. Helemaal rechts hurkt Gijsje van de Putten. Naast hem zit Wim van de Wildenberg en daar weer naast ook een jongen die Van de Wildenberg heet, maar waarvan de voornaam niet bekend is.

Wie herkent nog meer jongens en wie weet wanneer de foto gemaakt is?

Publicatie van bovenstaand verhaal leidde tot enkele reacties. Het blijkt dat het hier helemaal niet om de school gaat. Volgens een zegsman, die ook op de foto staat, zaten de meeste jongens wel op de Silvester, maar waren zij lid van de toenmalige atletiekclub Avanti. Bij een training van die club zijn ze op de foto gezet.Hij wist ook een correctie en aanvulling te geven op de namen die werden genoemd. Op de onderste rij staan van links naar rechts een jongen die waarschijnlijk Bouten heet en verder jongens waarvan de namen zeker zijn: Peter van de Wildenberg, Wim van de Wildenberg en Toon van Crey.Middelste rij van links naar rechts: Wim van Kraai, Nolleke Mandigers, Verhorevoort en Frans Benders.Bovenste rij van links naar rechts: Van Vijfeijken (of Verrijken), Jan Tilburgs, Toon Giebels en Nol van Ras 

Collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
School van meester Strik
Carnavalsoptocht van 1963
Weg op den Heuvel 21
images/hourglass.png

ZOEKEN...