Vrijwilligers van de Helmondse brandweer

Lau Hockers als brandweerman

Op de onderstaande foto staat Lau Hockers als lid van de brandweer. De foto is genomen in 1929. Op de foto ook een prachtige brandweerauto. Het is de toen nog gloednieuwe Buick brandspuit. Voor de gelegenheid is de wagen neergezet voor het kasteel.

Lau Hockers staat helemaal vooraan links op de foto. Naast hem staat Joh. Sprengers. Vervolgens twee Van Laarhovens, namelijk links Hendrik en rechts Jac. Helemaal rechts vooraan staat Breuer. Op de treeplank staat de heer Bakens en achter het stuur zit Jan van Bussel. Van de drie mannen die op de zijkant van de wagen zitten, zijn er maar twee bekend, namelijk links Louis Melis en in het midden de heer Van Balkom. Boven op de ladder ligt links Roefs, de naam van de rechtse man is onbekend. 

De brandweer bestond in die tijd nog helemaal uit vrijwilligers. Pas in 1942 werd in Helmond overgegaan op een beroepsbrandweer. 

Publicatie van bovenstaand verhaal leidde tot enkele reacties. Een dochter herkende haar vader in de man die rechts op de brandweerladder ligt. Het is Jos van Rooij. Ook meldde zich Jan van Bussel, wiens vader ook op de foto staat. Hij wist de verschillende personen op de foto als volgt te identificeren: voor de wagen van links naar rechts staan Lau Hockers, Joh. Sprengers, Hendrik van Laarhoven Jac. van Laarhoven, Piet Breuer. In de wagen van links naar rechts: Bakens jr., Piet van Ettro, vermoedelijk Jos van Griensven, chauffeur Jan van Bussel, Louis Melis. Op de ladder van de wagen, links Harry Roefs en rechts Jos van Rooij.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De gebroeders Van de Waterlaat
Gebied Stiphout
Voormalig jachthuis "De Kluis"
images/hourglass.png

ZOEKEN...