Weg op den Heuvel 15 en 17

Het feit dat de panden eigendom waren van de firma Everts en Van der Weijden betekent niet automatisch dat er werknemers van die firma in de huizen woonden.

Op nummer 15 woonde vanaf 29 augustus 1924 de mandenmaker Matthijs Vullings met zijn vrouw en tien kinderen. Op nummer 17 woonde Theodora van de Ven, een alleenstaande vrouw zonder beroep. De panden werden door Vullings en Van de Ven verlaten op 15 maart 1934.
De volgende dag betrekken Adrianus van Veghel en zijn vrouw Klasina van Mierlo nummer 15 en 17. Zij hebben er een meubelzaak en magazijn. In 1940 gaat het gezin Van Veghel verhuizen naar de Veestraat. Nummer 17 wordt de winkel en nummer 15 het magazijn. In de adressengids van Helmond van 1957 staat dat Van Veghel op Noord-Koninginnewal 66 een handel in nieuwe meubelen heeft en aan de Weg op den Heuvel zijn winkel in gebruikte meubelen. Uit de woningkaart van Noord-Koninginnewal 66 blijkt dat Van Veghel daar in mei 1941 is gaan wonen. In feite staat het woonhuis aan de Zuiderstraat en loopt het pand door tot aan de Noord-Koninginnewal, waar winkel is gevestigd. Van Veghel zelf overlijdt in 1958. In 1960 worden de panden eigendom van de VOF Het Meubelhuis v/h A.J. van Veghel. De beide vennoten zijn mevrouw Van Veghel-van Mierlo en haar zoon. In 1970 volgt verkoop aan de gemeente en daarna sloop.

Collectie Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het vrouwelijk personeel van de Koninklijke Nederlandsche Cacaofabriek.
Een Vlisco-woning op Mierlo-Hout.
Ansichtkaart Hindestraat
images/hourglass.png

ZOEKEN...