De Huppelende Pupkes!

Huppelende Pupkes!

Helmond - In 1962 zag Helmonds meest in het oog springende carnavalsvereniging het levenslicht, de Keiebijters, en organiseerde vanaf dat moment jaarlijks het carnaval.

Traditiegetrouw begint het carnavalsseizoen op elf november. Enkele jaarlijkse terugkerende evenementen zijn het geheimzinnige Prinseroaje, het altijd druk bezochte Keiekletstoernooi, de hilarische Keijologische Hogeschool –‘Een goede patiënt gaat nooit dood en wordt nooit beter’– en natuurlijk de optocht, voorafgegaan door de legendarische veldwachter Jan den Bok.

Het eigenlijke carnaval begint met de sleuteloverdracht en het opgraven van De Kei, het Helmondse carnavalssymbool dat op dinsdagavond ook weer begraven wordt. Natuurlijk zal ook dit jaar de Raad van Elf met Prins Briek XXXIX weer op alle festiviteiten aanwezig zijn en zetten de dansmarietjes hun mooiste beentje voor. In 1965 werden ze aangekondigd als De Huppelende Pupkes. Een in het oogspringend gebeuren tijdens het Helmondse carnaval, waaraan de Keiebijters zich zo zeer verbonden weten.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Helmond - afscheid kapelaan Van Hellenberg Hubar
De gebroeders Spoorenberg
Café Germania
images/hourglass.png

ZOEKEN...