Trouwfoto van Willem van Wel en Dina Thijssen

Trouwfoto

Twee zeer serieus kijkende jonge mensen staren in de camera van de fotograaf. Ze zijn zich blijkbaar goed bewust van het plechtige moment.

Het betreft hier de trouwfoto van Willem van Well en Dina Thijssen en hij is vermoedelijk op het kasteel in Helmond genomen. Op de achterkant van de foto wordt geen verdere informatie gegeven. Zowel de kleding als de vermelding van het kasteel vertellen dat de foto oud moet zijn. In ieder geval uit de periode dat de familie Wesselman het kasteel bewoonde. De bruid heeft geen bruidsboeket. Blijkbaar is die gewoonte pas later in zwang gekomen. 

De registers van de burgerlijke stand bevatten gegevens over een Wilhelmus Theodorus van Wel (en niet Van Well) die getrouwd is met een Maria Gerardina Regina Thijssen. Van een relatie met het kasteel is echter niets terug te vinden. 

Willem van Wel werd op 30 mei 1883 in Helmond geboren als zoon van Peter Hendrik van Wel en Maria van der Kruijs. Willem had veel broers. Een ervan was de latere wethouder Jos van Wel. Willem werd bakker. Op 4 oktober 1909 trouwde hij met zijn op 4 september 1884 geboren Dina Thijssen. Dina was een dochter van Johannes Thijssen en Maria Kuijpers. Maria was al in 1898 weduwe geworden. Zij dreef een groentezaak in de Wolfstraat. 

Het jonge stel begon een bakkerszaak op het Binderseind. Zij kregen vier zonen en drie dochters. Een van de kinderen werd slechts een jaar oud. Toen het jongste kind nog maar anderhalf jaar oud was, stierf Dina. Zij werd slechts 38 jaar oud. Willem overleefde zijn vrouw dertien jaar. Maar ook hij werd niet erg oud. Hij stierf op 52-jarige leeftijd. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een inhoudelijke verdieping
Bouw Theo Driessen Instituut
Daniël Wittig voor zijn woning in slop Plaats 3
De tekening die Jan de Beijer in 1738 maakte van de binnenplaats van het kasteel.
images/hourglass.png

ZOEKEN...