Waar is de Traverse

RHCe vraagt hulp publiek bij beschrijven historische foto’s

Een veelvoud van duizenden historische foto’s, negatieven en dia’s wacht nog op een adequate beschrijving. Met de website fotowerkplaats-rhce.nl vraagt het RHCe om ieders hulp hierbij. Wekelijks wordt op de site een nieuwe set foto’s gepresenteerd, vergezeld van de vraag, weet u meer over deze afbeeldingen, vertel het ons!

De eerste collectie foto’s die met behulp van fotowerkplaats-rhce.nl beschreven en toegankelijk gemaakt wordt, is de nalatenschap van fotograaf Frans J. van Mierlo (1921-2000). Jarenlang bestierde hij fotostudio Fotovisie in de Sint Antoniusstraat, nabij de Steentjeskerk. In zijn studio fotografeerde hij families, gezinnen, bruidsparen, communicantjes en peuters.

 

Het meest actief was Van Mierlo echter buiten de deur. Als nieuwsfotograaf, onder meer voor de Geïllustreerde Pers, het Eindhovens Dagblad en de Philipskoerier, trok hij met camera’s, lenzen en statief het land in om gebeurtenissen vast te leggen. Van auto-ongelukken tot bezoeken van buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders aan bedrijven. Voor tal van deze bedrijven waaronder Tweka, Tricot Best, DAF en Campina, werkte hij als reclamefotograaf.

 

In opdracht van gemeentebesturen in de regio fotografeerde hij onder meer de installatie van burgemeesters, eerste steenleggingen, huldigingen van (sport) kampioenen en jubilarissen, openingen, prijsuitreikingen, afscheidsrecepties, officiële ontvangsten en herdenkingen. Dat doet hij tot 1981, wanneer zijn afnemende gezondheid hem dwingt te stoppen.

 

Fotowerkplaats-rhce.nl gaat in de toekomst ook fungeren als een middel voor het beschrijven en toegankelijk maken van gemeentelijke historische fotocollecties. Tot op heden is op dit gebied alleen samengewerkt met lokale heemkundeverenigingen. Fotowerkplaats-rhce.nl biedt de mogelijkheid om de samenwerking met en de betrokkenheid van inwoners van de regio op een laagdrempelige manier uit te breiden en te versterken.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Groet uit Helmond
Op de foto wachtende mensen onder toezicht van een agent en een militair voor het distributielokaal aan de gasfabriek op de Havenweg; fotograaf Gebroeders Janssen.
images/hourglass.png

ZOEKEN...