Mgr. Gerard de Korte

DE TOEKOMST VAN DE OECUMENE

Maandag 5 februari 2018 in Museum Klok & Peel om 19.30 uur! Bisschop De Korte geeft een terugblik op de oecumenische beweging van de afgelopen honderd jaar. Vervolgens schetst hij de actuele stand van zaken.

Tenslotte zal hij aandacht besteden aan verschillende thema’s voor de oecumenische dialoog van de toekomst.  Mgr. dr. Gerard de Korte is sinds 2016 bisschop van 's-Hertogenbosch. Eerder was hij hulpbisschop in Utrecht (2001-2008) en bisschop in Groningen - Leeuwarden (2008-2016). In 2015 werd hij verkozen tot Theoloog des Vaderlands. De Korte studeerde eerst geschiedenis, daarna theologie. In 1994 behaalde hij zijn doctorstitel met het proefschrift 'Pastoraat van de verzoening'. De bisschop is een verklaard voorstander van de oecumene en wordt allerwegen gezien als iemand die mensen weet te verbinden.

De lezing in Museum Klok & Peel (Ostaderstraat 23, 5721 WC ASTEN) begint maandag 5 februari a.s. om 19.30 uur.

De lezing wordt gehouden in het kader van de cyclus 'Geloof & Ongeloof' die dit najaar vanwege '500 jaar Reformatie' wordt georganiseerd door de Peellandse erfgoedinstellingen. Daarin participeren Museum Klok & Peel,  Heemkundekring De Vonder Asten-Someren, Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne, Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

Mensen die hebben ingeschreven kunnen om 19.00 uur al terecht voor koffie en thee; mensen die alleen deze lezing willen bijwonen kunnen aansluiten à € 8,- entree (inclusief koffie of thee). 

Klik op deze link voor meer informatie: Brochure lezingenreeks 2017-2018 GELOOF & ONGELOOF

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Bouw Theo Driessen Instituut
Robustelly orgel
De gebroeders Van de Waterlaat
images/hourglass.png

ZOEKEN...