Kasteeltuin

Er zijn schitterende foto's van de kasteeltuin in winterpracht.

Nu biedt het kleine, groene stadslongetje, alles dat nog over is van het vroeger veel grotere kasteelpark,een heel andere aanblik. Zelfs de late Pasen van dit jaar is voorbij en het is volop lente. Er zitten en lopen weer mensen in de kasteeltuin. Straks zijn er weer de kasteeltuinconcerten, die inmiddels een echte traditie geworden zijn.

Zodra het kasteel was verbouwd en in gebruik genomen als kasteelraadhuis, werd het park dat vroeger privébezit was van de kasteelheren opengesteld voor het publiek. Dat er meteen gebruik van gemaakt werd, is te zien op foto van de liegbank die fotograaf Hegeman al in 1923 maakte. Dat is het jaar waarin het kasteelraadhuis geopend werd. Deze foto is heel mooi en bij velen bekend. In 1935 maakte fotograaf Meulendijks een andere foto van de liegbank. Daarop zijn niet alleen de mannen op de liegbank te zien, maar ook een stuk van de kasteeltuin.

De kasteeltuin was natuurlijk ook geliefd als achtergrond voor trouwfoto’s. Op de tweede foto zijn zelfs twee bruidsparen tegelijkertijd bij het kasteel. Wanneer die foto gemaakt is, is niet bekend, misschien in het begin van de jaren 1960. Ook toen kon een bruidspaar op belangstelling rekenen, al is het maar van een oudere vrouw met solex.


Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Fotograaf foto 1 Atelier Meulendijks, foto 2 onbekend
 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Paula en Louise Coovels op de Lungendonk bij Lierop.
Eindhovens Kanaal
Ansichtkaart die dhr. Bogaers in 1898 verstuurde.
images/hourglass.png

ZOEKEN...